Много животни разчитат на способността си да бъдат незабележими. Няма

...
 
Много животни разчитат на способността си да бъдат незабележими. Няма
Коментари Харесай

Най-незабележимите животни в природата

 

Много животни разчитат на способността си да бъдат незабележими. Няма нищо срамно в това: природата е сурово и грубо място – ние също се крием. Но някои същества са толкоз положителни в сливането с околната си среда, че то към този момент не е камуфлаж, а цяло изкуство. Говорили сме и различен път за такива животни, само че тук ще ви покажем още шест, които в този миг може да са тъкмо пред и вас и даже да не знаете – в случай че четете тази публикация от пустинята, блатото или дъното на океана, несъмнено.

6. Плодовата мушица, която си има хайка

Мушицата goniurellia tridens има по крилата си изрисувани мравки (може би паяци), също като на аероплан от ВСВ. Но те не са единствено някакви бегли контури на мравки или паяци – единствено ги погледнете, напряко са си реалистични.

Защо тази плодова мушица има такива татуировки? Не можем да сме сигурни, само че се допуска, че с тях плашат евентуални хищници, карайки ги да мислят, че към този момент са били изядени и накацани от други твари.

5. Мъхоподобните пръчици са горските „ духове “

Това на фотографията е мъхоподобна пръчица от рода phasmatodea. Тя е изцяло неразличима в джунглата и това ни кара да се запитаме по какъв начин по дяволите е била открита? Да не би някой откривател да е претърсвал джунглата, като е ръчкал всичко пред себе си, давайки имена на нещата, които са помръднали?

Trychopeplus laciniatus живее високо в горите на Коста Рика и залага цялото си битие на това да не наподобява като нещо живо.

Някои инсекти реализират сходен камуфлаж като закачат по себе си всякакви отпадъци, само че всичко по пръчицата си е нейно и е част от екзоскелета й.

4. Нощната пеперуда, преструваща се на листо

Макар нощните пеперуди да са известни като по-малко забавните братовчеди на елементарните пеперуди, някои от тях в действителност са много впечатляващи. Например тази на фотографията. Не, не под листото, а самото листо. Китайската нощна пеперуда uropyia meticulodina много се старае с камуфлажа си – вижте всичките жилки, сенки и навитите на руло крила. А в този момент забравете всичко, тъй като е една оптична заблуда. Пеперудата в действителност има изцяло естествена форма, само че крилата й са с такава шарка, че основават илюзията за свито, сухо листо.

3. Пигмейското морско конче, което се преструва на корал

Със своите 2см височина, пигмейското морско конче е един от най-дребните представители на и без друго малък тип. Само го погледнете! За злощастие, тъкмо поради размера си, то би трябвало много да се старае, с цел да оживее. За благополучие обаче, способността му да се слива с коралите го прави и едно от най-незабележимите същества във водата. Всъщност, типът е открит, откакто учените събрали малко корали за проучване и се натъкнали на морското конче измежду тях.

2. Баронската гъсеница е невидима върху листата

Това е euthalia aconthea, гъсеницата на баронската пеперуда. Върху всяка друга повърхнина, тя е като ярка неонова табела, само че върху листата е изцяло неразличима.

Местен тип в Индия и югоизточна Азия, баронската гъсеница се храни с листата на манговите дървета, след което се показва за тях. Тя подравнява тялото си с жилките на листото и застава в центъра му.

1. Паякът, който ви дебне от пясъка

На тази фотография има паяк. Може би даже доста паяци. Кой знае? Като следващото доказателство, че не е добра концепция да ходите боси по пясъка, представяме ви ocyale guttata. Този тип вълчи паяци се сливат толкоз незабележимо с пясъка в детските площадки и публичните плажове, че няма да разберете за него, до момента в който не забоде зъби в детето или крайници ви.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР